maanantai 8. syyskuuta 2014

Treenipäivitystä

Viiran kanssa on taas aktivoiduttu treenaamiseen helteiden jälkeen. Erityisesti tottiksia on tullut veivailtua.

Viira ja Nipsu "lenkillä"
Ja tällä hetkellä on otettu pallo pois kainalosta ja vähennetty huomattavasti pallon antamista ja lisätty lauma palkkausta, koska koira kumminkin osaa liikkeet teknisesti. Ja vaikka aina puhutaankin siitä, että pitäisi keskittyä ns. yhteen asiaan koiran kanssa kerralla treenissä. On Viiralle se kaikista pahinta myrkkyä, että toistetaan samaa asiaa kokoajan ja se laskee hyvin nopeasti vietillisesti. Eli nyt on sekoiteltu paljon eri asioita ja ei kaavalla. Niin koiralla pysyy mielenkiinto kokoajan ja se ei ikinä tiedä mitä tulee seuraavaksi. Ja jos ei keskittyminen pelaa tehdään ns. ansoja ja niissä painostetaan koiraa sanallisesti.

Ja palloa kun ei kokoaikaa heru rupee koira jo vähän turhautumaan ja parantaa tekemistään. Ja ku ei palkkaa kokoajan tule sen merkitys paranee. Ja palloon pureminen ja taistelu on parempaa. Tämä pätee Viiran kohdalla monessa asiassa, että palkka ei ns. kelpaa, jos ei sitä ole kunnolla ansainnut.

Viira ja Nipsu päikkäreillä
Metsähommissa on keskitytty janoihin ja tehty niitä pallolla. Ja vähän ollut hankaluuksia, koska Viiralle on siinä tilanteessa jälki paljon tärkeämpi kun pallo tai mikään ruoka. Joten on vähän hetsattu palloon janalla, että saa vauhtia sinne menoon. Katsellaan miten ne etenee näin vai pitääkö keksiä joku muu keino.

Parin viikon päästä suuntaamme taas Viiran kanssa kasvattajan järjestämälle leirille, eli innolla odotan pääsemistä treenailemaan paljon koko vkloppuna!

Blogitekstejen sekaan on laitettu todisteita siitä miten susikoirat haluavat vain syödä pienet kissanpoikaset ;)


1 kommentti:

  1. Ei me ainakaan ikinä ohjatuissakaan keskitytä vain yhteen asiaan enkä itsekseen treenatessa. Johan siinä itelläki lopahtaa vire jos tehdään vaan yhtä asiaa. :D

    VastaaPoista