maanantai 19. joulukuuta 2011

Vuoden 2011 tavoitteet, toteutuivatko?

Vuosi meni, näkikö kukaan? Simpalla muutama tavoite oli vuodelle 2011:
- BH-koe hyväksytysti
- AD-koe
- Luonnetesti
- Näyttelyssä käyminen


Luonnetesti, 04.09.2011, Liperi
Käytiin sitten hakemassa Simpalle hyväksytty luonnetestitulos , josta pisteitä tuli 149, johon olen ihan tyytyväinen. Muutama asia kyllä meinasi yllättää kokeessa minut ja muutamasta asiasta olin täysin erimieltä tuomareiden kanssa. Tarkemmpi pistejakauma:

Toimintakyky, hyvä +2
Terävyys, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3
Puolustushalu, kohtuullinen, hillitty +3
Taisteluhalu, erittäin suuri +1
Hermorakenne, hieman rauhaton +1
Temperamentti, erittäin vilkas +1
Kovuus, hieman pehmeä +1
Luoksepäästävyys, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +3
Laukauspelottomuus, laukausvarma +++
Yhteispisteet 149 

Käyttäytymiskoe (BH), 02.10.2011, Jyväskylä
Simppa kävi kirjaimellisesti poikittamassa ja pomppimassa hyväksytysti BH-kokeen. Itse en omaani ja koiran toimintaan ihan täysin tyytyväinen ollut, mutta siihen nähden, että viikkoa ennen koetta seuraaminen hajosi kun jokisen eväät. Mutta itse sain onneksi kasattua itseni kokeessa, etten mennyt paniikkiin kun ei koira ei tehnytkään niinkun halusin. Alla tuomarin arviot kokeesta:

Kytkettynä ja vapaana seuraamisista tuli kummastakin Tyydyttävä.

Liikkeestä istuminen, oli minusta ihan ok. Varsinkin, kun koira istui käskystä, kylläkin tosi hitaasti, mutta esim. paria päivää ennen koetta se oli sitä mieltä, että ku käsky istu tulee mennään maahan. Liikkeestä arvioksi tuli Hyvä.

Liikkeestä maahan meno ja luoksetulo, menee maahan, joskin taas hieman hitaasti. Luokse tulo on ok, tulee yhdellä käskyllä eteen, samoin sivulle. Arvioksi Hyvä.

Paikkamakuu häiriönalaisena, menee hieman hitaasti maahan, mutta pysyy siellä rauhallisesti, saisi olla hieman tarkkaavaisempi. Arvioksi tuli Erinomainen.

Kaupunkiosuus, Simppa tapansa mukaan veti aika kovasti ja ihmettelen, ettei siitä tullut sanomista. Mutta muuten ei mitään ongelmia ollut.

Tuomarina: Laura Pitkänen

Näyttely, 21.08.2011, Heinola
Olin siis Simpan kyseiseen näyttelyyn ilmoittanut, mutta olosuhteiden pakosta jäi näyttely käymättä, koska koira leikattiin kahta viikkoa aikasemmin vatsalaukunkiertymän takia. Ja nyt ei ole uutta näyttelyä katsottu edes, koska koiran liikkeet ovat olleet huonot ja vasta muutaman hieronnan jälkeen koira taas ravaa. Ja turkkikin kärsi aika kovasti leikkauksesta, joten turha viedä kapiselta koiralta näyttävää koiraa näyttelyy. Joten tämä tavoite siirtyy ensi vuodelle!

AD-koe, 11.09.2011, Kuopio
Pohdin tämän kanssa pitkään, koska koira oli kyllä jaksanut juosta, mutta sitten kun itselle pamahti niin paha flunssa, että hyvä ku hengittämään pystyi jätin suosiolla polkemisen. Enkä saanut ketään tilalleni.

Goldobaf's El-wiira "Viira" oli myös yksi oma henkilökohtainen tavoitteeni, että kyseinen neiti saadaan kotiin. Ja 24.11.2011 tavoite toteutui ja olen siitä todella onnellinen! Ja nyt pitäisi kai miettiä tulevan vuoden 2012 tavoitteita, joita sitten voi tavoitella tai olla tavoittelematta! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti