sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Treenit 12.02.2012

Vihdoin ja viimein kovien pakkasten lauhtuessa oli, jopa tosi mukava viettää se kevyt kuusi tuntinen treenipäivä koiria katsellessa ja treenaillessa.

Viiralle leikkiä
Leikki ei Viiraa paljoo kiinnostanut, joka mahdollisesti johtui siitä, että neidiltä alkaa purukalusto vaihtua. Ja tästä syystä tuppasi hieman tutkimaan muita juttuja. Joten leikit jäävät nyt tauolle ja annetaan hampaiden vaihtua, ettei tule vääriä yhtymiä, että sattuu ku lelulla leikkii.

Viiralle seuraamista sekä käännöksiä oikealle ja vasemmalle
Huonon leikkikiinnostuksen jälkeen, rupesin itse hieman jänskättämään, että mitenhän se ruuasta sitten kiinnostuu. Ja olin viime kerran jälkeen myös valmistautunut siihen, että tällä kertaa puututaan jos lähtee huitelemaan omia. Noh, eipä tarvinut puuttua kun neitillä oli kova nälkä ja oli tosi aktiivinen. Ensin tehtiin paljon vasemmalle käännöksiä ja sitten vaihdettiin kahdeksikkoon, että tuli myös oikealle käännöksiä. Sitten loppuun tehtii muutama askel seuraamista ja luoksetulo, niin, että lähdin ns. seuraamisesta karkuu. Meni kyllä omasta mielestä tosi mukavasti tänää.

Simpalle täyskäännöksiä sekä vasemmalle kääntymistä
Tarkoitus oli jatkaa patukka noudoilla, mutta löytyikin sitten uusi aihe kun ei se perse taas liikkunut Simpalla. Ensin teimme muutaman ihan täyskäännöksen, mutta sitten vaihdettiin muutaman askeleen neliöön, että pääsi puuttumaan ja palkkaamaan usein. Tosin itsellä ei tää juttu oikeen ollu onnistuakseen, palkkaaminen unohtui ja olin hieman ulalla samoin koira. Joten ei se niin hyvin menny ja harjoituskin venyi liian pitkäksi. Noh, tästä oppineena tehdään toivottavasti ensi kerralla uudestaan.

Simppa ja agression kaivamista
Tänään oli vuorossa agression kaivamista, koska se haukkuu aina vaan saaliilla. Minun tehtäväni oli vain pitää koira ihan vieressä ja estää sitä puremasta. Ja kun se sanoo räyh päästää ihan puoli metriä maalimiestä kohti. Ja samalla maalimies yrittää saada koiran suuttumaan. Saatiin vaadittu reaktio, mutta ensimmäisellä kerralla, jotenkin en tajunnu antaa sille sitä puolta metriä. Toinen menikin sitten juuri nappiin omasta mielestä ja siitä sitten autoon. Innolla odotan ensi kertaa mitä silloin on vuorossa, ehkä tää suojeluharrastus sitten vie mennessää. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti