tiistai 7. helmikuuta 2012

Treenit 07.02.2012

Viiralle takapään käyttöä
Keskityttiin takapuolen käyttämiseen seuraamisessa sekä sivulletulossa. Myös siihen on pakko nyt ruveta puuttumaan, että jos kesken kaiken lähtee huitelemaan. Ja tärkein muistisääntö on, että mistä tulee rankaisu tulee myös palkka. Ja samoin itse TAAS opeteltava äänen käyttöä niin kehussa kuin komentamisessa. Eikä aina vaan leperrellä, vaikka onkin pentu.

Simpalle käännöksiä vasemmalle sekä patukan "noutamista"
Aloitettiin ihan muutaman askeleen seuraamisesta ja siitä vasemmalle käännöksiä samalla pakotetta perseeseen ja siihen pysähdys. Että koira vähän muistaa, että mikä on jutun juju. Tuli muutama virhe itselle ja ensimmäisillä kerroilla tein liian voimakkaasti ja koira pyörähti. Sitten kun löysin oman tatsin ni teki muutaman tosi onnistuneen.

Sitten meillä on nyt Simpan kanssa noutojen opettelu edessä, niin päätettiin ensin tehdä itse liike ns. koiralle tutuksi patukan kanssa. Käskettiin koira sivulle ja asetettiin patukka muutaman metrin päähän. Siitä käsky "tuo". Eihän kaikki voi mennä ensimmäisellä niinkuin halutaan. Koira ei tajunnu, että se on lupa ottaa. Kokeiltiin, sitten jättää patukka kaummas ja vaihdettiin käskyksi "hakee". Jolloin koira tajusi paremmin ja haki sen. Huomattiin myös samalla, että koira tuo mielellään, mutta ei loppuun asti, tiputtaa sen metrin päähän. Joten nyt harjoitellaan sitä, että tuo loppuun asti. Auttaa voi pakittamalla ja toistamalla käskyä , jolloin sen pitää "pysyä" mukana ja patukka on suussa. Simpalla on myös tapana vähän lällystää patukkaa, niin siihen pitää puuttua tästä eteenpäin.

Paras oppi tulee ensin katsomalla ja sitten kokeilemalla, tällä kertaa Tiia päätti näyttää Simpan kanssa mitä vaaditaan ja miten. Voin sanoa, että koirasta löytyi ihan uusi puoli kun oli tarpeeksi määrätietoinen ja rauhallinen. Loppui hötköily ja patukan jällystäminen. Tästä on sitten hyvä jatkaa ensi sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti