maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kultapapuleiri Hauhovissa 30.03-01.04.2012

Vietettiin viikonloppu Hauhovissa Simpan ja Viiran kanssa. Simpan kanssa keskityin enemmän puruihin, vaikka kyllä me tottistakin tehtiin lauantaina. Viiralle tehtiin ensimmäisen "purut", eli rättileikit, muuten sitten tehtiin tottista.

Purut Simpalle teki meille vieras maalimiesoppilas Teo ja taustalla pyöri meidän treenejä tehnyt maalimiesoppilas Ilkka sekä ihan oikea maalimies Kari Kiiveri. Tottiksia pyöritteli mulle tuttu ihminen Pia, tosin en ennen ole hänen koulutuksessa ollut.

Simpan tottiksen lauantaina
Tehtiin seuraamista, nykyään alussa meinaa taas katsekontakti tippua. Joten alussa vähän jännitettä, eli muutama hitaampi askel ja siitä sitten saa vauhtia lisätä. Mun pitää itse olla tarkempi siitä mitä sallin ja mihin puutun. Ja puuttua aina siihen, mihin haluan puuttua. Pienet tukistukset ja nyppäykset ei auta, on tehtävä ne ihan kunnolla. Poikitukseen ei tarvinut puuttua kun kerran! Itsestäni huomasin sen, että kun itteään jännittää, alkaa suusta tulla niitä mun omia vihaamiani selityksiä.


Simpan purut lauantaina
Koiran pitäisi tulla kentälle ensinäkin, joko hallinnassa tai vapaasti liinoissa vetäen, itse kun yrittänyt tuoda saalisliinalla, mutta välillä joutunu piikkiä käyttämään, etten ite mene nurin. Alussa koira oli hyvä, mutta sitten tuli liikaa saalista. Esim. teimme sen mitä ei pitänyt tehdä, eli hihan potkaisun. Koira sitten vajosi vaan entistä pahemmin saaliille ja lopulta meni taas semmoseen saalistilttiin, että huh huh. Rupes jopa väsähtämään, mutta silti jatkoi saalishaukkua. Kaikki kolme miestä yrittivät sitä saada pois sieltä, mutta ei onnistunut. Sit oli tarkoitus lopettaa harjoitus hyppyyn, mutte sekin kusi. Puru oli ihan naurettavan huono siinä.

Viiran tottikset lauantaina
Neidillä oli hieman nälkä ja se oli niin aktiivinen, etten ikinä oo ennen nähny ja vielä vieraassa paikassa. Tästä treenistä tuli tosi hyvä fiilis. Tehtiin imuttamalla seuraamista, voin nyt siinä jo lisätä vähän kävely vauhtia, että Viiran ei saa ruokaa niin helpolla. Viira oli myös vaapana pitkästä aikaa, eikä haahuillu ollenkaan.

Viiran "purut" eli rättileikit sunnuntaina
Saalista löytyy kivasti neidistä, tuntu noin muutenkin, että pentueen nartuilla oli saalista enemmän kun uroksilla. Nyt ei vaan oikeen rätti pysyny suussa, liikkeessä, mutta ihan kivasti noin muuten meni. Ohjaaja olisi vaan voinut kehua tyttöä aina välillä, mut valitettavasti se unohtui. :/

Simpan purut sunnuntaina
Tänään meni koiralla paremmin kuin lauantaina, mutta ohjaaja olikin sitten huonompi. Ohjaaminen meni ihan naurettavan huonosti, olin vietin vaihdoissa aina myöhässä. Mun on itse opittava seuraamaan maalimiestä, eikä koiraa. Muutenkin meni niin sähläykseksi. Noh, ensi kerralla paremmin.

Meidän maalimiesoppilas Ilkalla, onneksi on suunnitelmia Simpalle tulevaisuudessa. Ainakin se kovasti puhui, että sillä on monta juttua, mitä se haluaa kokeilla. =) Muutenkin jäi tosi hyvä fiilis koko viikonlopusta, oli hauska nähdä Viiran sisaruksia ja muita kultapavun omistajia. Suuri kiitos kouluttajille ja järjestäjille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti