keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Treenit 09.04.2012

Käytiin treenailemassa taas kasvattajan luona. Kyl sai olla ihan hyvin mielin treenien jälkeen.

Simpan tottikset 
Tehtiin noudon luovusta patukalla, ekalla kerralla vietiin patukka muutaman metrin päähän, mutta se oli liian haastavaa ja koira kyllä haki, mutta sitten pyrki ihan miten sattuu eteen (vinosti)/sivulle ja mihin vaan keksi. Tehtiin sellai, että koira istumaan muutaman metrin päähän patukka suussa ja käsky "hakee" ja se oli pitkässä liinassa, joka meni mun jalkojen välistä, eli se pakotteella suoraan eteen. Näitä harjoituksia jatketaan! Oppinut jo aika hyvin, että rauhottuu tohon eteen ja häntä on hyvä mittari siitä!

Simpan purut
Jotkut asiat meni paremmin kuin viimeks, mutta sitten mokailin parissa muussa asiassa taas. Koira pääsi ainakin kerran hihnalle, väärään aikaan. Perkele, ohjaajalta suuri moka! Et tästä lähtien jos se lähtee samanlailla hyökkimään hihnalle, pitää antaa kunnon pakote, että sinne ei mennä ilman lupaa. Irrotukset meni ok, mutta sen jälkeinen tilanne on se mihin pitää edelleen kiinnittää huomiota, nyt sain pari kertaa sen hölmöilyn loppumaa kunnon pakotteella. Liinoihin pitää ohjaajan saada kunnon rutiini. Seuraavalla kerralla pitää yrittää vietinvaihtoja tehdessä, et ku mennään agressiolle, ni voi antaa semmosta nypyttävää pakotetta, et tulee vaihto selkeemmin.

Viiran leikit
Viira leikkii ja on nopea, välillä liianki vai oiskohan ohjaaja liian hidas? Pitää myös oikeesti ruveta vaatimaan enemmän, että Viiran pitää tehdä ihan tosissaan töitä voittaakseen, nyt on saanut liian helpolla.

Viiran tottikset
Tehtiin ekaa kertaa "jääviä". Sellai, että itse peruutan ja siitä sitten istuminen. Pitää muistaa pitää koira tarpeeksi sivussa eli siinä kohdassa, missä se seuraisi, jos eteenpäin kävelisi. Ettei se sekoita sitä eteentuloon. Ja mun pitää muistaa kävellä taaksepäin, istuminen ja sitten käsky "mennään", eli lupa liikkua. Viira oli aktiivinen ja tuli nopeat istumiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti