maanantai 28. toukokuuta 2012

Treenit 27.05.2012

Olikin sit taas yhteistreenien aika, ainakin sää suosi meitä ohjaajia, koirille ehkä hieman liian kuuma. Mutta tarpeeksi vain vettä ja auto varjossa sekä ikkunat ja takaluukku auki, että saa läpivedon.

Viiran leikit
Tällä kertaa leikit meni ihan ok ja ainakin sain pidetty Viiran vireen yllä, eikä se lässähtänyt täysin siinä vaiheessa kun lähdin autolle. Tällä kertaa en jättänyt koiraa selän taakse, vaan vein leikkien autoon. Koira leikki ja saalisti tosi hyvin sekä taisteli pallosta ja pystyi puremaan hyvin. Vihdoin ja viimein pitkästä aikaa jäi ihan hyvä fiilis.

Simpan tottikset
Jatkettiin taas seuraamisella, nyt tein aikalailla tiukkaa ympyrää vasemmalle, että saatiin taas vähän sinne takapäähän liikettä. Nyt sain jopa omat puuttumiset onnistumaan siihen kun pää laskee, mun pitää vaan oikeesti puhua sille koiralle kun se tekee väärin ja oikein, lopussa alkoi tulemaan sitä vihaisuutta ja sen jälkeen taas parempaa kehua. Nyt pitää alkaa tekemään tiukkia oikealle käännöksiä, joilla sitten vähän näyttää palkkaa ja tekee ns. valepalkkaa ja uus käsky. Että saa siitä semmosen positiivisen vietin nostamisen, eikä aina tule runtua. Vaikka tää vähän menee väärin, koska on yritetty välttää sitä, että oikealta puolelta tulee palkkaa, ettei se taas ala hirmusesti vinottaa, mut sitte pitää vaan puuttua vinotukseen.

Viiran jälki
Oon Viirasta huomannu, et mitä kovempi nälkä ja mahdollisesti, jos edellispäivänä tehty jälki niin se jäljestää paremmin. Nyt alko jo jäljestämään niin, että kumpikin askel tuli ainakin nuuhkittua. Koko jäljen ajoin löysällä remmillä ja sain hyvin itse työskennellä. En halua ihan suoranaisesti enää ohjata kokoajan minne mennä, kun se on tajunnu jutun jujun. Ja jos nenä vähän eksyy jäljeltä, mutta nuuskutus kuuluu niin anna erehtyä ja kun menee takaisin jäljelle saa rauhalliset kehut ja silitykset.

Simpan purut
Ne meni eilen paremmin, tänään sitten tehtiin alkuun lyhyt pätkä hallintaa mikä meni paremmin kun eilen, mutta koira ei ollu yhtä hyvässä tilassa. Vähän antoi maalimies liikaa saalista, joten se meinas vähän jäädä lopussa päälle, joten vahvisteltiin sitten sitä agressiota. Seuraavassa treenissä myös taas vähän vahvistellaan, koska eteenpäin on turha lähteä, jos koira ei ole oikeassa tilassa. Mun pitää taas noissa irrotuksissa ruveta jaksottamaan hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti