tiistai 1. toukokuuta 2012

Treenit 29.04.2012

Käytiin Simpan ja Viiran kanssa treenailemassa kasvattajalla, kun jäi valitettavasti yhteistreenit välistä. Yleisesti jäi tosi hyvä fiilis treeneistä.

Viiran leikit
Leikittii ekaa kertaa patukalla ja koira itse leikki tosi hyvin, mutta ohjaajana mun pitäis opetella tuntemaan enemmän iloa ja eläytymistä sen kanssa. Tälläkin kertaa mietin liikaa, esim. sitä, että mites se nyt puree ja leikkii patukalla sekä miten itse teen. Ja sitten tulikin aina ihmeellisimpiä juttuja tehtyä. Onneks koiralla on intoa leikkiä ja tehdä töitä, niin itse on helpompi olla eläytyvämpi. Näillä jatketaan, ensin vain leikitään ja pikkuhiljaa voi sitten ottaa mukaan jotain istumisia/maahanmenoja ym. :)

Simpan tottikset
Ohjaajalle helvetin hyvä treeni. Tehtiin noudon luovutuksia patukalla, eli pistettiin koira istumaan patukka suussa ja sitten käsky hakee. Ensin tehtiin niin, että käsky hakee ja sitten tuli pakotetta liinasta, joka meni jalkojen välistä ja appari antoi pakotteen. Mutta jotenkin, se ei menny niin hyvin ku viimeksi. Sitten tajuttiin, mistä se kiikastaa. Kun koiran pistää istumaan sen vire ja kaikki mitä päässä oli, valui kun pois. Ja koira istui ja passivoitui.

Eli uusi aihe oli, pitää jännitystä yllä istumisenkin jälkeen. Ja siihen saikin ohjaaja sitten, teho koulutuksen aiheesta jännityksen ylläpitämiseksi. Koira leikistä suoraan istumaan, ja itsekkin pitää olla jännittynyt. Ja siitä hitaasti askel kaksi taaksepäin. Ja jos koiran keskittyminen herpaantuu, tulee askel takasin koiraan, äänellä huomautus ja pientä huomautusta asiasta. Sitten uusi käsky istu ja taas askel kaksi taaksepäin, ja käsky "hakee" ja kun koira edes nostaa perseen ylös, nytkähtää tai tekee jotain aktiivisesti, siitä heti vapautus ja leikit.

Ja tässä voi sitten itse päättää vähän harjoituksesta riippuen, että istuuko koira paikallaan kun liikkuu taaksepäin vai saako se liikkua mukana, koska silloin koiralla on painetta ja se haluaa mahdollisimman lähelle. Ja jos päättää, että sen pitää istua pitää muistaa myös aina uusi käsky jos se liikkuu. Ja harjoituksessa voi koiraa vapauttaa eriasioista, eikä vaan aina samoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti