torstai 3. toukokuuta 2012

Treenit 03.05.2012

Viiran leikit
Asia mikä mun pitää muistaa näin heti aluks niin se, että harjoitus on pidettävä lyhyempänä kun tänään! Ja varsinkin alussa pitää antaa voittaa helpommin, muuten loppuu koiralta usko. Myös ite oon jotenki jumittunut siihen, että koira kun taistelee, mennään lapasena perässä. Vaikka Viiralle voi ja pitääkin antaa jo jännitettä ja vähän painetta, että koiralle tulee oikeesti halu taistella siitä. Melkein voisi muutaman kerran leikkiä pallolla, kokeilla miten Viira sillä leikkis. Tänään oli ote huono, joka voi johtua siitä, että koira oli aika huonossa tilassa. Se kyllä leikki ja saalisti, mutta se oli sellaista vähän niinku viranvuoksi leikkimistä.

Simpan tottikset
Jatkettiin samalla aiheella kun viimeksikin, ensin tein muutaman vietti-istumisen ja siitä sitten samalla tyylillä kun viimeksi. Eli leikistä istumista ja siitä sitten jännityksen pitämistä yllä. Meni paremmin kuin viimeksi, joten muutimme vähän harjoitusta. Vietti-istumisia, siitä pidin yllä jännitystä ja puutuin kun pää rupesi pyörimään. Siinä vaan tuppasin lätkimään vaan päähän kun pää pyöri, ensi kerralla pitää tehdä niin, että äänellä moittiminen ja uusi käsky, eli istu. Eli koiralle yhdistetään käskyä istu siihen, että se tarkoittaa, että pitää katsoa mua. Ja sitten vaikeutettiin vielä, että siirryin paineen aikana koiran sivulle ja siitä käsky "sivu" ja palkka. Eli yhdistetään jännitystä myös seuraamiseen.

Viiran tottikset
Jesh, miten hyvä fiilis tästä treenistä jäi! Tehtiin sivulletuloja niiin, että maassa oli kuppi missä oli muutama nappula, mihin se sitten vapautettiin. Viira oli tosi aktiivinen tänään, välillä meni hieman jopa häsläämiseks koiralla, mikä ei minusta ole kyllä tällä hetkellä mikään ongelma. Myös yksi mihin mun pitää vähän keskittyä niin se, että voin koskea koiraa kun se on vierellä, eli silittää sitä. Ekalla kerralla tein sen ihan liian voimakkaasti ja vielä epähuomiossa kyyristyin koiran ylle. Ei niin! Koska koira on jo niin korkee, voin silittää sitä poskesta. Seuraavaksi voisin tehdä samalla tyylillä, niinkuin katsekontaktin ylläpitämistä ja perseenkäyttöä, eli voin käskeä sivulle, ottaa askeleen sivulle ja katsoa, että se heittää sen perseen siihen liikkuen taas oikeeseen paikkaan. Olipas selkä lause. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti