tiistai 14. toukokuuta 2013

Kultapapuleiri 9.-12.5.2013

Kävimme Viiran kanssa hakemassa neuvoja jokaiselle osa-alueelle leiriltä. Tottelevaisuus kouluttajana toimi Johanna Levistö, jäljellä Sami Pikkarainen ja puruissa Heikki Saranpää sekä maalimiesoppilas Ilkka Urtamo, jonka kanssa treenaan muutenkin.

Tottiksissa saatiin paljon hyviä uusia vinkkejä, sitä ruvetaan viemään voimakkaammin laumalle ja annetaan painetta stressin kautta. Mielenkiinnolla odotan, että mitä saamme aikaan näillä ohjeilla.


Jälki oli toinen missä päästiin eteenpäin, teimme kaksi jälkeä. Joista toinen ensimmäinen meni niin hyvin, ettei koiraa tarvinut paljoo ohjata, vaan se teki itse töitä. Mikä mua melkein jo ärsytti, koska aikasemmissa jäljissä sillä on ollut kiire. Toisella jäljellä se onneksi taas näytti ongelman, jolloin siihen päästiin puuttumaan. Toisella jäljellä oli myös ensimmäistä kertaa enemmän tyhjiä, n. 10 askelta ruokaa ja 2 tyhjää. Nyt sitä määrää voi lisätä alkuun ainakin niin, että 10 ruokaa ja 4 tyhjää. Tuo 10 ruokaa kuulemma on aikalailla vakio, että siihen lisätään sitten vain aina enemmän tyhjiä väliin.

Puruissa ei tullut mitään kummempia uusia juttuja, mun pitää vaan muistaa se, että koiralle näytetään niin paha kuin hyväkin. Ja sitten kun tottiksiakin saa parempaan jamaan, se myös heijastuu varmasti purujen hallintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti