lauantai 11. tammikuuta 2014

Viiran sterilointi ja toipuminen

Niin koitti torstaina 9.1.2014 Viirasta ihan tyhmä päivä kun mentiin lääkäriin ja sai ihan kauhistuttavia lääkkeitä, että piti oikeen nukkumaan käydä sinne. Sai neiti myös heräillä rauhassa hirveessä krapulassa eläinlääkäristä. Hain sen siis n. 4 tuntia leikkauksen jälkeen.

Ensimmäinen ilta meni kyllä piipatessa ja pyöriessä ympäri kämppää, jonka suurin syy oli suoneen saatava kipulääke, joka oli niin tujua, että meni neitin pää ihan pyörälle ja taisi pikku-ukot hyppiä ihan kunnolla meillä. Tarpeet tuli hyvin heti pihalle päästyä. Yöllä meni niin, että neiti taisi nukkua paremmin kuin omistaja, joka heräili vähän väliä tarkistamaan oliko paita vielä päällä ja kerran siivoamaan Viiran oksennuksia, kun maha oli niin tyhjä pitkän paaston takia.

Kuvaaja: Tiina Harju

Seuraavana päivänä oli jo huomattavasti pirteämpi, eikä käytöksestä kyllä olisi uskonu, että oli leikattu edellisenä päivänä. Ainut mikä minua rupesi kolmen aikaan iltapäivällä mietityttämään oli se, että ei ollut ruoka eikä edes herkut maistunut vieläkään, eikä ollut juonut kertaakaan. Päädyin sitten varmuuden vuoksi soittamaan lääkäriin, koska oli vkloppukin tulossa, että milloin pitäisi alkaa huolestumaan. Eläinlääkäri oli niin ihana, että pyysi meitä vielä käymään klinikalla ja halusi tarkistaa, että kaikki on hyvin.

Verikokeet otettiin ja tutkittiin muuten ja kaikki oli paremmin kuin hyvin. Siellä sitten lääkäri antoi neidille toipuville koirille ja kissoille tarkotettua ruokaa, joka taisi olla niin herkkua, että vetäs sen kerralla alas kupista. Lääkäri veikkasi, että se ensimmäinen ruoka oli Viiralle vaikein, koska se kai pelkäsi pahaa oloa kun syö. Olihan sillä ollut aika paha krapula ;) Sen jälkeen alkoi ruoka ja vesi maistumaan normaalisti.

Viiran yöpuku, joka estää haavan nuolemisen
Nyt sitten on edessä pahimmat ajat, kun neitin on jo sitä mieltä, että hän on jo ihan terve ja haluaa leikkimää ja lenkille Tyynen kanssa. Vielä joutuu reilu viikon odottelemaan ja toipumaan rauhassa. Olin odottanut koiran olevan kipeämpi leikkauksen jälkeen, mutta parempi näin. Ja onpahan Viiralla ainakin intoa sitten taas treenailla pienen sairasloman jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti