torstai 10. huhtikuuta 2014

Mikä Viirasta tulee isona?

Siinäpä kysymystä kerrakseen, tällä hetkellä tuntuu, ettei siitä tule isoa ikinä. Sitä verrataan harvasen päivä puolivuotiaaseen koiraan ja korvatki heiluu tuulessa edelleen.

Mutta nyt on entistä enempi ruvettu miettimään, että mikä se Viiran lajivalinta on. Sille on puruissa annettu nyt mahdollisuus kasvaa henkisesti ja vahvisteltu koiraa, mutta riittääkö se?


Koira on jo sen ikäinen, että nyt on ruvettu katsomaan onko neiti mistään kotoisin. Ja selvitetään esittääkö koira vaan herkkää ja epävarma vai onko se vain oppinut, että sillä lailla pääsee tilanteesta. Muutaman seuraavan kerran treenit kertovat, että kannattaako sen kanssa treenata, koska en minä halua treenata jotain tiettyä lajia koiran kanssa vain siksi, että itse haluan. Ja ei se treenaaminenkaan ole mukavaa, jos ei kummatkin tykkää siitä.

Mutta ei Viira eläkkeelle jää vaikka suojelu ei sen laji olisikaan. On mulla ollut mielessä jo jonkin aikaa, että metsäjälki voisi, jopa olla Viiralle se luontaisempi laji. Nenäänsä tykkää käyttää ja on ihan hyvät pohjat tullu tehtyä pellolla. Pitäisi vaan lähteä kokeilemaan rohkeasti, miten se metsässä jäljestäisi!

Viira kaataa pelottavaa monsteria!
Esineruudussa ollaan käyty muutamaan otteeseen ja siellä on Viira ollut aika luonnonlahjakkuus, ei siis tietenkään täydellinen, mutta esineet on noussu ja rajojen sisällä pysynyt tosi tarkkaan. Ja on etsinyt tarkasti ja rauhassa, silti nopeasti. Vielä kun saadaa vaan varmuutta koiralle, että kyllä niitä esineitä siellä on enemmän kuin yksi, niin siitä tulee varmaan hyvä.

Aika näyttää mitä neidistä tulee isona, eipä sitä voi ennustaa mitenkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti