sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Treenit 13.05.2012

Käytiin treenailemassa taas, Simpalle tehtiin tottikset ja purut sekä Viiralle pari lyhyttä leikkiä ja jälki.

Viiran leikit 1
Mun mielestä meni ihan hyvin, itse toimin oikein, mutta olisin saanut enemmän elää. Muutaman kerran vippasin palloja, sen jälkeen annoin purra ja jopa Viira taisteli. Olisi mun pitänyt vaan antaa voittaa taas aikasemmin. Koira oli mun mielestä hyvässä mielentilassa ja pallosta tulee merkityksellisempi koiralle kun se saa siitä taistella. Et silloin se lähtee kentältäkin paremmin ja pystyin autollakin koskemaan koiraa ilman, että se sylkäsi sen.

Simpan tottikset
Samaa sarjaa jatkettiin kuin aikaisemminkin, nyt keksin, että tarkkana käsky sai katsekontaktin paremmaksi. Tehtiin myös edestä sivulletuloja pakotteella, kun se ei ekasta käskystä liikkunut. Vinot sivulle tulot, joihin puutuin liian myöhään. Tehtiin myös muutama sivulletulo edestä, mutta kun oli takana lähdin jo seuruuttamaan. Siinäkin oli havaittavissa vinostusta. Noh, mutta ensi kertaa onkin sitten taas uusia suunnitelmia, mitä ruvetaan toteuttamaan.



Viiran leikit 2
Ensimmäistä lyhyempi, rupesin miettii liikaa, et pitää olla nopea ja lyhyt leikki. En taistellut ollenkaan pallolla, pelkästään vippailin. Ja sit lähin kentältäkin niin kiireellä, että koira jäi selän taakse ja mielentila laski sillä. Et oisin voinu siinä tilanteessa, nostaa sen vietin ylös hetsaamalla pallolla ja sitten vasta autoon.

Simpan purut
Tehtiin pitkästä matkasta, että koira sai ensin käynnistyä itse. Pidin ensin alkuu pelkässä saalisliinassa, mutta mun pitää muistaa, et jos se rupee hapettaa itseensä, ni sit pitää antaa vähän toista liinaa, mut ei rykästä sitä. Ja kun maalimies nyökkää, niin tulla käsky "kiinni" ja liinoista irti. Irrotukset kusin itse, potkaisin hihaa ennenkuin se oli edes kunnolla irrottanut. Muuten kyllä omasta mielestä ohjasin ihan ok koiraa tänään.

Viiran jälki
Tehtiin ensimmäinen kunnon jälki neidille, hieman meni alku häsläämiseks, mut se on ihan luonnollista. Tiia ohjasi koiraa, joten pystyin itse katsomaan vierestä, että miten kannattaa toimia. Ja kun koira rauhoittui jäljelle, ei kannattanut ruveta suurempia muutoksia tekemään, ettei koira turhaa häiriydy. Ihan hyvä eka jälki, huomenna uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti