lauantai 19. toukokuuta 2012

Treenit 16.05.2012

Käytiin taas treenaamassa, nyt oisinkin tarkoitus treenata ainakin sen 2krt/viikossa, et pääsee eteenpäin ja saadaan Simppakin sinne JK1:seen syksyyn mennessä. Toivottavasti. =)

Viiran leikit
Jotenki oon taas vaihteeks vähän hukassa noiden leikkien kanssa, tiedän kyllä suunnilleen mitä mun pitäis tehdä. Mut sit kentälle tullessa on liian kiire ja unohtuu sitten se koiran lukeminen. Eli hetsasin taas pallolla, sitten heitin sen ja koira sai hakea sen. Tarkoitus oli siis vain saada vietti ylös ja sitten autoon, ei se ihan niin menny.

Simpan tottikset
Löydettiin vihdoinkin hyvä ja toimiva keino, miten saadaan tarkkuutta koiraan. Ilman, että mä tappelen ja mietin liikaan. Tehtiin muutama vietti-istuminen alkuun ja vaadittiin siinä tarkkuutta. Sitten tehtiin seuraamista, nyt vain mulle pitää itelle ottaa raippa et saa puututtua siihen vinotukseen, mitä välillä tulee. Koira suoristaa itsensä sen verran, että riittää jollain napauttaa takamukseen ja muistuttaa, et hei missä se takapuoli on. Muutama viettimaahan menoki tehtiin ja siitä luoksetulo, palkattiin vauhdista. Tästä on hyvä jatkaa.

Simpan purut
Koiralle selkeesti tekee vaan hyvää päästä treenaamaan muutaman kerran viikossa, antoi itsestään jo paljon enemmän kuin viimeks. Tuli oikeanlaisia haukkuja, ensin kun tuli yksi, niin siitä "kiinni" ja hyppyyn. Ja sitten aina lisättiin vaatimuksia, että seuraavalla kerralla piti tulla kaks haukkuu ja niin eteenpäin. Nyt kuulin jopa itsekkin sen haukun eron, toisinkuin viimeksi. Irrotuksetkin meni tänään hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti