keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Treenit 20.05.2012

Käytiin taas treenailemassa. Viiralle tehtiin leikit ja tarkoitus oli tehdä myös jälki, mutta se jäi suunnitelmiks kun Simppa pisti poskee ne ruuat. Simpalle tehtiin tottikset ja purut.

Simpan tottikset
Jatkettiin samalla tavalla kuin viimeksi, mutta nyt tehtiin seuraamisen lisäksi pysähdyksiä, joissa koira on usein jäänyt vinoon ja katsekontakti on tippunut. Puutuin katsekontaktin tippumiseen, mutta se pysyi ihan hyvin kun seuraamisessakin koira oli tarkkana. Ja samalla raipalla napautus peräpäähän pysähtyessä, vinotuksen estämiseksi.

Viiran leikit
Tulihan ne tehtyä ja todistettua, että mä oon sillä tällä hetkellä joku pallokone. Ja se korostu, kun kentältä lähdettiin niin koira ei pallo suussa tajunnutkaan mukamas, mitä tarkoittaa "täällä" ja jäi vaan töröttämään paikalleen. Eli vietin sai kyllä ylös, mutta se lässähti yhtä nopeasti. Tähän keskitytään seuraavassa treenissä.

Simpan purut
Jatkettiin samaa kuin viimeksi, irrotusten jälkeen mun pitää muistaa tehdä Simpalle selväksi, että irrotuksen jälkeen hiha on mun, eikä sen. Vaikka kyse olikin vaan hihnan tökkäilystä ja nuolemisesta, se oli silti omimista. Turhat hihnasta nykimiset ei auta. Ja kun sen pistää kunnolla pakettiin, se myös antaa itestään enempi irti.

Viiralle tein kotona sitten pitkästä aikaa tekniikkaa ruualla.
Sivulle tuloja niin, että ruokaa oli kupissa aina vähän. Tuli hyvin sivulle, ja pysyi siinä. Siitä ensin vapautus ja sitten vaikeutin sen verran, että annoin toisen käskyn "sivu" ennakoiden liikkeelle lähtöä, niin koira rupes kikkailemaan hirveesti. Puutuin siihen sen verran, että nyt loppuu tommonen turha kikkailu. Puuttumisen jälkeen pysyi katsekontakti ja paikka myös toisen käskyn jälkeen ja siitä vapautus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti