torstai 26. heinäkuuta 2012

Treenit 26.07.2012

Omistajan mielenterveyden ja koirien hyvinvoinnin takia, Simppa keskittyi tänään metsäpuuhiin ja Viira kävi vain leikkimässä kerran kentällä.Totesin myös metsäpuuhien jälkeen, että Simpan kanssa on ruvettava niihin taas keskittymään enemmän, jos kokeeseen meinaa mennä.

Simpan jälki + keppi-ilmaisu treeni
Jäljen vanhetessa, sit ajattelin palautella mieliin keppi-ilmasua, kävelin vaan nurmikolla ja heittelin reilusti keppejä maahan. Ja ei muutaku koira autosta, kattelemaan mitä löytyy. Ensimmäiseen keppiin se reagoi, mutta ei tehnyt elettäkään maahan menoon, vaan jäi seisomaan. Siinä sitten odottelin vain ja heti kun pikkusenkin tarjosi maahan menoa niin palkka. Muut kepit menikin sitten älyttömän hyvin, tarjosi itse saman tien maahan menon!

Tein siis pitkän jäljen ja siellä oli vain 6 keppiä, joiden ilmaisusta sai sitten ruokaa. Alku lähti tosi hyvin, ei edes ryysänny! Ensimmäisen kepin ilmaisi hyvin, mutta sitten hukku jälki ensimmäistä kertaa ja yks keppikin. Löysi kyllä hyvin uudestaan jäljen, kun annoin vaan liinaa, että sai itse ettiä sen. Kyllähän se jälki sitten vielä toiseen kertaan hukku, mutta tuloksena toin metsästä 4/6 keppiä.

Simpan esineruutu
Oishan se voinu mennä paremminkin, viime kerralla kun se meni niin hyvin. Tällä kertaa ei hetsattu aluksi, mikä ois voinu olla ihan hyvä idea. Mut Simppa kyllä lähti hyvin esineruutuun ja löysikin esineen, mutta se oli semmonen vähän vaikeempi, niin oli vaikeuksia pitää suussa sitä. Noh, vaadin sen tuomaan sen silti, koska se oli meillä vähän tavoitteenakin, että toisi muitakin kun niitä helppoja hanskoja.

Sitten mietin, että nyt kun se tuo toisen esineen hyvin, niin se riittää. Noh, lähti hyvin etsimään, mutta en tiedä löysikö vai eikö vaan halunnut ottaa, niin se juoksenteli sen verran kauan, että siltä alkoi jo uskokin loppua. Noh, kyllä sieltä sitten yksi esine tuli, joten jätin suosiolla siihen.

Viiran leikit
Mun pitää oppia eläytymään, siitä en varmaan ookkaa ikinä vielä maininnut! Ja lopettaa turha miettiminen ja varominen. Virheitä tulee ja todennäkösesti ei niin pahoja, jos tekis suoraan sydämmestä asioita, varsinkin silloin kun koira on hyvä.

Tehtiin siis leikkimistä ja sinne väliin istumisia, mun pitää muistaa nykyään palkata heti kun istuu, kun katsekontakti on silloin hyvä, mutta tippuu melkein saman tien. Niin vahvistaa sitä ensimmäistä, nopeasti koira oppii siihen, että katse saa tippua ja kun sen nostaa sitte joskus niin sitten aktivoituu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti