maanantai 20. elokuuta 2012

Treeni 12.08.2012

Meinas yhdet treenit jäädä kirjoittamatta kokonaan, mutta kirjoitellaan nyt ainakin vähän ja lyhyesti (sen mitä muistan).

Viiran tottikset
Tein kaksi kierrosta, taino ensimmäisen tein sellai, että kentällä ei vielä ollut ketään. Ihan, että sai omaa fiilistä vähän ylös. Se meni ihan ok, mutta en saanut koiraa yhtä hyvin mukaan kun mitä olen joskus saanut.

Toisella kierroksella keskityin jo opettamiseen, tein vietti-istumisen ja siitä siirryin itse koiran sivulle, sitten käsky "seuraa" ja kun katsoo hyvin niin palkka. Ensin yritin mennä sivulle liian varovasti, niin tietysti koirakin mietti, et mikä juttu tää nyt on ja rupes liikkumaan. Heti kun menin paljon rauhallisemmin ja varmasti, niin koira oli nätisti paikallaan. Vapautuksesta sen verran, että pallo laitetaan vasempaan käteen ja koiran pään viereen, ja sitten ku tulee vapaa, ni saa itse päätä kääntämällä ottaa sen. Ja nimen omaan niin, että itse on paikallaan niin kauan, kunnes koira itse aktivoituu leikkimään.

Simpan tottikset
Jatkettiin hypyillä ja koira selkeästi oli jo ymmärtänyt idean, että mitä pitää tehdä. Tekee myös Simpalle tosi hyvää hyppiä niitä metrisiä, koska niissä on pakko käyttää kunnolla takajalkoja. Mun pitää myös antaa toinen hyppykäsky aikasemmin, kun kokeessakin saa käyttää kahta käskyä, hyppy ja tuo käsky, niin toinen käsky pitää antaa siinä vaiheessa ku koiran tassut osuu maahan ensimmäisessä hypyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti